112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Готови ли сме за зимната планина?

Готови ли сме за зимната планина?

Във връзка с усложнената епидемична обстановка тази година Планинската спасителна служба при БЧК няма да проведе станалата вече традиционна предсезонна пресконференция. Но бихме искали да Ви уверим, че планинските спасители са отново в пълна готовност да бъдат в помощ на любителите на зимния туризъм и зимните спортове.

През 2020 г., въпреки пандемията от COVID-19, доброволците на ПСС неотлъчно бяха на своите постове в планините и за това говорят цифрите. Още преди края на отминаващата година те вече достигат нивата от предишните години, което е знак, че в тези трудни времена хората предпочитат спокойствието и чистия въздух в планината. Но не винаги са достатъчно подготвени. Отново Ви предоставяме нашите ПРЕПОРЪКИ-2020.

За ПСС при БЧК 2020 година също бе изпълнена с предизвикателства, но и с удовлетворението, че успяваме да помагаме, като разчитаме и на вярата на хората в нас. Това показват и резултатите от двете фондонабирателни кампании, които ще продължат до края на годината.

С голям отзвук в обществото се ползва съвместната инициатива на БЧК и EVN за подпомагане дейността на ПСС, а по кампанията “За да спасим живот в планината” необходимите средства за осигуряване на Recco детектори за районите с повишена лавинна опасност са почти осигурени.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*