112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Готови ли сме за зимната планина?

Готови ли сме за зимната планина?

Планинските спасители на БЧК Ви канят на 11 декември 2019 г. (сряда) от 11:00 ч. в зала „Музейна“ на Българския Червен кръст (бул. „Джеймс Баучер 76“) на пресконференция във връзка с началото на зимния сезон. Ще бъде предоставена подробна информация за инцидентите в планините от януари до декември 2019 г., за спасителните акции и готовността на отрядите в страната за зимния сезон, за опасностите в планината през зимата и какво поведение трябва да имаме на ски пистите и извън тях.

Информация по темите ще дадат председателят на ПСС инж. Веселин Ганчев, директорът на Службата Емил Нешев и главният секретар на БЧК д-р София Стоименова.

Членове на групата за спасяване с кучета ще демонстрират как се използва специалното ремарке за превоз на спасителните кучета, закупено по проект „Спасители на четири лапи” в рамките на дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“.


От 18.00 ч. в зала „София“ на Българския Червен кръст (бул. „Джеймс Баучер 76“) ще се проведе станалата вече традиционна лекция „Безопасност в зимната планина„.

За 4-а поредна година членовете на отряд ПСС София ще представят теми свързани с безопасното поведение и пребиваване в планината при зимни условия и спецификата на работата планинския спасител.

Вход свободен.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*