112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Летен технически преглед на ПСС

Летен технически преглед на ПСС

На 30 септември 2017 г. в местността „Карандила” над Сливен се проведе 22-ия летен технически преглед на Планинската спасителна служба на БЧК.
В условията на силен вятър и дъжд 18 отбора от отрядите на ПСС в цялата страна демонстрираха знания, умения и отлична физическа подготовка.
Прегледът се провежда на всеки две години под формата на спасителна акция в труден терен. Той включва движение и ориентиране в пресечена местност с използване на карта и компас, оказване на долекарска помощ и транспортиране на пострадал в труден терен. За първи път бе включено и ориентиране по GPS координати.

Първото място завоюва отборът на Троян – Милен Димитров, Мартин Семерджиев, Ивайло Мичев и Филип Трифонов. На второ място се класираха момчетата от втория отбор на София – Димитър Георгиев, Тервел Тотев, Страхил Гешев и Мирослав Стефанов. Трето място зае първият отбор на София –Стоян Барев, Стоян Стоянов, Орлин Стойчев и Явор Нецов. Отборът на домакините се класира на престижното 5-то място.
Отличната организация на прегледа от страна на домакините от БЧК и от отряда на ПСС в Сливен бе оценена от всички участници. Ръководството на ПСС изказва своята благодарност не само на тях, но и на спонсорите, които осигуриха наградите за участниците – Спорт Депо, Пик 3000 ООД, магазин Алпи, Винарска изба Афузов, Кале Ауто ООД, Симо Ко ЕООД, текстилна компания Аглика, Златна белка Иванов и сие ООД, Перфект М ЕООД и на г-жа Йорданка Русева, направила лично дарение.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*