112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Напрегнати дни за планинските спасители

Напрегнати дни за планинските спасители

17 – 31 август 2019 г.

Почти ежедневни са акциите на планинските спасители през последните две седмици на м. август.
На 17 август спасителите от отряд Лакатник помогнаха на жена, изгубена в района на Вазова екопътека, над гара Бов.
На 18-и, в Пирин, 7 планински спасители от Сандански и 3 от Банско с 3 спасителни кучета издирваха изчезнал мъж, който е намерен в добро състояние.
На 19-и август 3 спасители от отряд Разлог оказаха помощ на мъж и жена, изгубени, без челници и храна, в района на вр. Пирин. Пострадалите сами са подали координати с местоположението си.
На 23-и август 11 души от отрядите в Самоков и София оказаха помощ на украинец в района на хижа Мальовица. Пострадалият е с открита фрактура на крак и счупена ръка и е намерен в безпомощно състояние, след като е подал сам сигнал на тел. 112.
На 24-и август акция за издирване проведоха и спасителите от Стара планина. Общо 7 души от отрядите в Карлово и Калофер оказаха помощ на жена с пострадал глезен.
В две акции (на 18-и и на 25-и август) участваха спасителите от Дупница за оказване на помощ на пострадали туристи с тежки контузии на долните крайници в района на езерото Бъбрека, Рилски езера.
Общо 15 планински спасители от София са участвали в три акции (на 24, 25 и 31 август), две от които за оказване на помощ на пострадали и една за издирване на изгубена жена на Витоша.
На 31-и август в района на Попово езеро в Пирин 3 планински спасители от Добринище и 11 от Банско помогнаха на жена със здравословен проблем.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*