112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Нови придобивки за ПСС

Нови придобивки за ПСС

В края на 2022 г., стартира кампания по идея на планинския водач Бранислав Бранков – 100% от печалбите от продажбата на календар „Живи планини“ 2023 г. да бъдат използвани за закупуване на четири преносими автоматични електронни дефибрилатора (AED) с резервни батерии и консумативи за Планинската спасителна служба.

И се случи – всички календари бяха продадени, дефибрилаторите са поръчани (благодарение на партньори, за под половината от събраните средства) и скоро ще бъдат доставени на ПСС, от където ще поемат към отрядите в Троян (за района на х. „Плевен“), Благоевград (за района на „Картала“ и х. „Македония“), Смолян (Пампорово и Чепеларе) и Сандански (ЮЗ Пирин и Беласица).

С останалите средства от кампанията, беше закупен най-модерния лек и лесно преносим дрон DJI Mavic Enterprise 3T с термокамера, в комплект с 3 допълнителни резервни батерии, изключително подходящ за издирване. Дронът вече е в централата на ПСС и колегите го разучават (за съжаление силните ветрове през последните два дни не позволяват тренировки на открито).

Благодарим!


И отново искаме да Ви напомним – ние сме в планината, за да Ви помогнем в труден момент и ценим всичко, което улеснява дейността ни. Но безопасността Ви е във Ваши ръце! Подхождайте към планината с уважение и внимание!

DSC_7565 DSC_7580

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*