112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Общо делегатско отчетно-изборно събрание на ПСС

Общо делегатско отчетно-изборно събрание на ПСС

На 27.03.2021 г. се проведе Общото делегатско отчетно-изборно събрание (ОИДС) на Планинската спасителна служба (ПСС) при Българския Червен кръст (БЧК). Във връзка с разпространението на COVID 19 и въведените на територията на РБългария противоепидемични мерки то се проведе онлайн през платформата Zoom.

Бяха представени отчетите на Управителния съвет (УС) на ПСС и на Контролната комисия (КК) на ПСС.

Председателят на УС на ПСС Веселин Ганчев направи кратка презентация на извършеното в периода 2017 – 2020 г., като наблегна на основните акценти в работата на планинските спасители, а отчета на КК на ПСС бе представен от нейния председател Светослав Генков.

Направен бе избор на нов Управителен съвет, като за председател единодушно бе преизбран Веселин Ганчев – началник на отряд Пловдив. Като зам.-председател, по правилник, в УС на ПСС влиза директорът на дирекция ПСС при БЧК Емил Нешев, а останалите членове са Камен Колчев и д-р Калоян Гевара Михалев от отряд София, Марин М. Хитров и Филип Трифонов от отряд Троян.

За председател на КК на ПСС беше преизбран Светослав Генков, началник на ПСС Ловеч, а за членове Павел Тодоров – ПСС Благоевград и Николай Сотиров – ПСС Сливен.

За представител на Планинската спасителна служба в Общото събрание на Българския Червен кръст (БЧК) бе избран председателят на УС на ПСС Веселин Ганчев.

От името на БЧК д-р София Стоименова – главен секретар и представител на БЧК в УС, благодари на планинските спасители, които ежедневно и ежечасно са на своя пост и са единствените, които рискуват живота си, за да помагат на изпадналите в беда в планините.

Веселин Ганчев поздрави новоизбраното ръководство на ПСС, като поясни, че предстоят много теми, по които трябва да се наблегне в работата през следващия четиригодишен период.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*