112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Общо делегатско събрание на ПСС

Общо делегатско събрание на ПСС

На 30 март 2019 г. в НУЛЦ на БЧК Лозен Планинската спасителна служба при Българския Червен кръст проведе своето Общо делегатско събрание.

Гости на събранието бяха акад. Христо Григоров, д-р х. к. – председател на БЧК, проф. д-р Красимир Гигов – генерален директор на БЧК, Василка Каменова – зам.-генерален директор, д-р София Стоименова – главен секретар.

Акад. Христо Григоров поздрави делегатите от името на цялото ръководство на БЧК, като наблегна на важността на работата на планинските спасители и благодари за тяхната всеотдайност.

Д-р София Стоименова, главен секретар БЧК изказа своята благодарност към всички планински спасители и ги поздрави за извършената работа. Тя подчерта, че дейността им е специфична и динамична и благодари специално на групата за спасяване с кучета за ползотворното им сътрудничество с дирекция „Мениджмънт на бедствия“ на БЧК по време на провежданите учения за работа при бедствия и в реални ситуации.

Председателят на Управителния съвет на ПСС Веселин Ганчев представи отчета за дейността през годината, в която ПСС чества своята 85-годишнина, като наблегна на основните акценти в работата на планинските спасители.

Председателят на Контролната комисия  на ПСС Светослав Генков прочете отчета на КК на ПСС, а директорът на дирекция ПСС Емил Нешев – изпълнението на бюджета за 2018 г.

След като делегатите единодушно приеха отчетите, Емил Нешев продължи с представяне на календарния план и плана за бюджета на ПСС за 2019 г.

Николай Димов, началник на Учебния център на ПСС обясни какви са промените при провеждане на лятната атестация на планинските спасители през 2019 г.

Делегатите повдигнаха много въпроси относно юридическата защита на планинските спасители, за трудностите, които срещат при освобождаване от работа, за да участват в акции, за организиране на допълнителни курсове. Бе дадена идея за превенция на нещастните случаи в планината усилията да се насочат към обучения на най-младите, като се провеждат лекции в училищата.

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*