112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Открито е тялото на издирваната в Рила туристка

Открито е тялото на издирваната в Рила туристка

Четири дни след изчезването на 64-годишна туристка в Рила, днес тялото й бе намерено в ниските части на южните склонове на Мальовишки дял –  Белия улей.

Екипи на ПСС започнаха издирването й още в неделя вечерта, след като в Централния денонощен пост (ЦДП) на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК е получен сигнал, че близките й са загубили контакт с нея.

Тялото е открито днес преди обед от спасители от ПСС-Благоевград, при оглед на района. Жената е починала от травмите си след падане.

Планинската спасителна служба при БЧК благодари на всички спасители, взели участие в акцията, както и на представителите на МВР и на Министерство на отбраната, които бяха в постоянна готовност да окажат необходимата помощ на екипите, работили на терен.

Още веднъж припомняме, че времето в планината не е подходящо за туризъм, а метеорологичните условия са много динамични. Преди да се отправите към планината, се информирайте за условията и добре преценете собствените си възможности и подготовка. Не подценявайте условията и не надценявайте собствените си възможности. Винаги носете със себе си зареден мобилен телефон.

Българският Червен кръст изказва съболезнования на семейството и близките на загиналата жена!

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*