112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Онлайн сключване на Планинска застраховка

Предоставянето на услугата по сключване на онлайн „Планинска застраховка“ на ЗК „Уника Живот“ и „Помощ при пътуване в България“ с включени покрития „Спасителни разноски“ на ЗАД „Армеец“ се извършва от „Застрахователен Брокер Омникар и Партньори“ ООД с лиценз №499-ЗБ/28.06.2013 г. издаден от КФН.

Цялата информация за нас, защитата и използването на личните данни, правото да получите професионален съвет, както и да потърсите съдействие при уреждане на щетите ще намерите на официалният ни сайт www.SPOTINS.bg – регистрирана търговска марка за онлайн застраховане и електронни услуги.


Кой може да сключи застраховка и какво е териториалното покритие?

Застраховка може да се сключи от пълнолетно лице, като застраховани могат да бъдат:

  • „Помощ при пътуване в България“ на ЗАД „Армеец“ – лица до 84 навършени години, към началото на покритието. Застраховката може да бъде сключена за всички поводи на пътуване в България, в това число почивка, туризъм, къмпингуване, посещение на забележителности, пещери, любителски и екстремни спортове, състезания и други практикувани  през всички сезони. Застраховката е валидна на територията на цялата страна, с изключение на обичайното място на живеене. ЗАД „Армеец“ не покрива ловни излети, мотоциклетизъм и подводно издирване в открити води, неохраняеми водоеми и скачане от скали. Не се застраховат лица с ТЕЛК. Застраховката покрива разходи направени от всички организации включени в издирване, в т.ч. ПСС, Гражданска защита, Пожарна и други.
  • „Планинска застраховка“ на ЗК „Уника Живот“ – Няма възрастови ограничения за застраховане. Лица с решение на ТЕЛК до 50% се застраховат по стандартни условия. Застраховката покрива събития настъпили само в планината през всички сезони в т.ч. ловни излети. Не се покриват участия в състезания и мотоциклетизъм.

При упражняване на зимни спортове или участие в състезание в чужбина, на www.SPOTINS.bg можете да сключите изцяло онлайн застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие „Спасителни разноски“. 

Какви покрития да изберем според целта на пътуване:

  • Преходи в планината по екстремни и нерегламентирани маршрути – Често такива събития могат да се характеризират с повишен риск, голям и трудно достъпен терен за издирване. В тази връзка застрахователите покриват тези дейности по клауза „Екстремни спортове“
  • Лагеруване или нощувки в отдалечени хижи и заслони – Акутните заболявания се характеризират с опасност за живота на човек изискваща спешна медицинска помощ. Те могат да бъдат свързани с висока температура, алергичен шок и други. Сключването на застраховка покрива разходите за евакуация до най-близкото лечебно заведение.
  • Упражняване на зимни спортове по регламентирани писти – Задължителната застраховка включена в ски картите покрива събития настъпили по време на качване, слизане и пътуване с лифта или влека. Застраховка „Спасителни разноски“ за злополука на пистата не е задължителна за операторите на ски съоръжения. В случай, че към картата ви има включена такава, в повечето случаи тя е валидна само за регламентираните писти в работното време на съоръжението.
  • Фрийрайд – Дори и да имате закупена лифт-карта с включена застраховка, тя в повечето случаи е на минимален лимит и не покрива събития извън пистата. В тази ситуация следва да сключите застраховка с клауза „Екстремни спортове“.
  • Парапланеризъм, алпинизъм, планинско колоездене – Тези дейности и други с реципрочен риск се покриват по условията на клауза „Екстремни спортове“.