112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

ПСС при БЧК в Сливен оказа помощ на пострадала туристка

ПСС при БЧК в Сливен оказа помощ на пострадала туристка

На 19 май в 18,50 ч. постъпва сигнал, че 49-годишна жена е получила травма на глезена по време на излет в планината над Сливен. Тя се е контузила на връщане от местността Малката Чаталка, в района на Халката, което направило невъзможно по-нататъшното й самостоятелно придвижване.

Към мястото на инцидента веднага са потеглили доброволци от Планинската спасителна служба – ръководителят на отряда Николай Сотиров, Андон Димов, Камен Динев, Петър Койнов, д-р Евгений Тенчев, както и стажант-спасителите Щилиян Тенчев, Светослав Семов и кандидатът за спасител Тодор Ников.

Пострадалата е получила медицинска помощ от д-р Тенчев, който е поставил шина на контузения крак. След това тя е била пренесена с носилка до автомобил и транспортирана до спешното отделение на областната болница.

Това е първата спасителна акция на отряда за годината и след въвеждането на извънредно положение в страната. С цел спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, всички участници са носили предпазни маски и шлемове.

sliven_02sliven_03 

 

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*