112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Проектът „Безопасна Рила” на ПСС при БЧК получи финансиране

Проектът „Безопасна Рила” на ПСС при БЧК получи финансиране

Кметът на община Самоков Владимир Георгиев, като председател на УС на МИРГ – Самоков, и Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба (ПСС) при Българския Червен кръст (БЧК) подписаха договор за финансиране на проект „Безопасна Рила”.

Проектът се финансира по Мярка 05 „Съхраняване на местната идентичност чрез възстановяване, опазване и анимиране на културно-историческото наследство на територията на МИРГ – Самоков” от Стратегията на МИРГ Самоков, финансирана по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. и предвижда закупуване на моторна шейна с влечка и допълнителна спирачка.

ПСС при БЧК е единствената структура в страната, която помага на пострадали в планините, а новото оборудване ще подпомогне дейността и ще осигури възможност за оказване на помощ, не само на пострадали скиори, сноубордисти и туристи, но и на практикуващите стопански и любителски риболов, като и на персонала, обслужващ водоемите в Рила. Очакваните резултати от проекта са около 200 хил. души, пряко и непряко, да се възползват от възможностите за туризъм, които дава планинския район и ще доведе до популяризиране на местното културно и природно богатство.

На подписването присъстваха Ангел Керкелев, завеждащ база на ПСС – Боровец и изпълнителния директор на МИРГ – Самоков Йоана Спасова.

(снимка: община Самоков)

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*