112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

„С очите си видях бедата”

„С очите си видях бедата”

За поредна година на тържествена церемония, посветена на Международния ден на доброволеца – 5-и декември, в Националния дворец на децата бяха наградени победителите в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Гости на тържеството бяха зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, представители на МВР, на ГД ПБЗН, на фондация „Четири лапи“ и др.

Българският Червен кръст (БЧК) бе представен от Николай Димов, началник на Учебния център на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК и Петър Цинцарски, гл. експерт в дирекция Български младежки Червен кръст.

Съорганизатори на конкурса са ГД ПБЗН – МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Победителите в тазгодишното издание на конкурса са излъчени от жури под председателството на Националната художествена академия, като до заключителния национален етап достигнаха творбите на над 460 деца. Във всяка от категориите отличията бяха присъдени в три възрастови групи. С предметни награди и грамоти бяха наградени 30 млади творци от цялата страна.

Специалната награда на БЧК за 2019 г. бе присъдена на 13-годишната Росица Андреева от ОУ „Пейо Яворов“, Бургас за нейната рисунка, представяща работата на планинско спасително куче в лавина.

Тържествената церемония бе придружена от празничен концерт, изнесен от възпитаници на художествените групи от Националния дворец на децата.

DSC_0021DSC_0073DSC_0037DSC_0030

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*