112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Трети ден ПСС при БЧК провежда акция за издирване на пострадала

Трети ден ПСС при БЧК провежда акция за издирване на пострадала

В ранния следобед на 3 септември (неделя) през тел. 112 в Централата на ПСС постъпва сигнал, че туристка със счупен крак и нейният придружител се намират на пътека към заслон Ботев. Сигналът е подаден от друг турист, тъй като в района на инцидента няма обхват на мобилните телефони. Веднага е сформиран екип от отрядите на ПСС в Калофер и Карлово, но до падането на нощта от пострадалата няма и следа.
На следващия ден планинските спасители отново са на терен, като се правят опити да се свържат с мобилния телефон на мъжа, но той не е в обхват и няма как да бъде локализиран. Установена е връзка с всички хижи и заслони в района, които са уведомени за протичането на акцията.
Направен е опит да се пусне дрон с термокамера, но лошите метеорологични условия не позволяват това да се случи.
В момента, въпреки гъстата мъгла в района, на терен са 15 планински спасители от Карлово, Калофер, Пловдив, Сопот и Троян.
Информацията, с която разполага ПСС е много оскъдна и, въпреки съдействието на полицията, ПБЗН и мобилните оператори, все още няма никаква следа.

1 коментар

  1. Турист 11 месеца преди

    От години мобилните оператори се стискат да покрият стара планина с обхват. Ако имаше клетки нямаше да ги търсят толкова време. Държавата също може да направи нещо по въпроса, но явно трябват още критични моменти, за да разберат, че човешкият живот е по-важен от печалбите.

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*