112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Курс Трудни терени – 16-20 май 2018 г.

Курс Трудни терени – 16-20 май 2018 г.

В района на Мальовица Планинската спасителна служба при БЧК проведе курс „Работа в трудни терени”, който има за цел усъвършенстване елементите на спасителната техника при спасяване на пострадали и изпаднали в беда в сложни планински и трудно достъпни терени.
В продължение на 4 дни участниците тренираха организиране и провеждане на акции за издирване на изгубени по стръмни снежни и тревно-скални склонове, като същевременно затвърдиха уменията си за работа по всяко време на денонощието и повишиха квалификацията си за оказване на първа медицинска помощ и за транспортиране на пострадали.
След теоретичните и практически занимания бяха проведени три учебни акции, които включваха търсене на изгубен, транспорт на пострадал в комбинирани снежни и тревно-скални склонове денем и нощем, използване на GPS за достигане до пострадал.
От 13 участници, 7 положиха успешно изпит за старши планински спасители. Ръководител беше инструкторът Милен Братанов, подпомаган от Атанас Уков, Кирил Василев и гост-инструкторът Николай Димов. Лекциите и практическите занимания по медицина проведе д-р Георги Цончев.


0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*