112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Спасителните кучетата и техните водачи

Sergey_Fels

Фелс е 8,5 годишната немска овчарка и е оперативен клас С. Негов водач е Сергей Цветков от отряда на ПСС в Берковица. А Серго е не само инструктор, но и ръководител на Групата за спасяване с кучета.

Tvetan_Baki

Бъчо е 6-годишната немска овчарка оперативен клас С от ПСС – Добринище и е гордостта на инструктора в ГСК Цветан Пчелин.

Georgi_Gaer

Гаер е само на 1 година и е начален клас А, но вече показва на своя водач и инструктор в ГСК Георги Стамов от отряда на ПСС в Пловдив, че е добър ученик.

Atanas_Nord

Норд е едногодишна немска овчарка начален клас А и е неразделен спътник на своя водач Атанас Уков – един от младите инструктори в ГСК от ПСС – Банско.

Lyubcho_Niko

Нико е първото куче от породата белгийска овчарка (Малиноа) в ГСК. Той е на 3 години и е клас В. Много обича да учи нови команди от своя водач – инструкторът в ГСК Любчо Джолев от ПСС – Разлог.

Simeon_Garry

Гари е на 7 години и е оперативен клас С. Немската овчарка от отряда на ПСС в София е едновременно и ученик и учител на своя водач Симеон Табаков – най-новият инструктор в ГСК.

Dimitar_Gonzo

Гонзо е един от ветераните в ГСК – вече почти 13 години голдън ритривъра (оперативен клас С) работи заедно със своя водач Димитър Димитров от Априлци.

Zahari_Bari

Бари е голдън ритривър оперативен клас С от отряда на ПСС в Троян. Той и водачът му Захари Захариев са заедно вече 11 години и половина.

Metaxa_Spartak

Спартак е вече на 10 години и половина (оперативен клас С) и е най-обичания спасител в района на Пампорово. Негов водач е Метакса Слепов.

Blagovest_Pirin

Благовест Обецанов е началник на отряда в Банско и дългогодишен водач на куче, а немската овчарка Пирин оперативен клас С е негов спътник вече повече от 7 години.

Petar_Kris

Петър Чолев е дългогодишен водач на куче от отряд ПСС – Банско, а немската овчарка Крис е на 6 години и е оперативен клас С.

Dimitar_Zak

Зак е немска овчарка оперативен клас С на 5 години и половина и заедно със своя водач Димитър Пицин са част от отряда на ПСС в Банско.

Georgi_Max

5-годишният Макс (оперативен клас С) и неговия водач Георги Балабанов са част от отряда на ПСС в Самоков и често могат да бъдат засечени по пътеките над Боровец.

Ivan_Ektor

Ектор е на 5 години и половина (клас В) и заедно с водача от отряда на ПСС в Дупница Иван Тушев често могат да бъдат видени около Седемте рилски езера.

Hristo_Castle

Касъл е на 5 години и е клас В. Заедно с началника на отряда на ПСС в Карлово Христо Стаматов често са в планината.

Tsvetozar_Rex

Рекс е петгодишна овчарка клас В от отряд Пирдоп и обича дългите разходки със своя водач Цветозар Николов.

Katya_Yalk_Chadda

Голдън ритривъра Чадда е почти на 3 години (клас В) и обича да учи. Неин треньор и водач е Екатерина Ковачева, а немската овчарка Ялк, въпреки че вече е в заслужена пенсия, много й помага.

Minko_Bergo

Черният лабрадор Берго от ПСС – Троян е на 2,5 години (клас В) и обича курсовете на ГСК, на които с водача Минко Банчев учат много нови неща.

Blagoy_Hera

Хера е белгийска овчарка (Малиноа) на 2,5 години от отряда на ПСС – Разлог и е клас В. Тя е една от малкото женски кучета в ГСК и е гордостта на своя водач Благой Максимов.

Ivan_Riko

Рико е немска овчарка на 1 година от отряд ПСС – Банско и е начален клас А. Обича да изпълнява командите на своя водач Иван Хаджипопов и да помага в ученето на брат си Норд.

Tervel_Emir

Емир е първият представител на породата бордър коли в ГСК. Той е на 11 месеца и е начален клас А, но вече изпълнява командите на своя водач Тервел Тотев от отряд София.

Radoslav_Vegas

Вегас е на 8 месеца (начален клас А). Най-новият член на отряд Кюстендил е немска овчарка и слуша много своя водач Радослав Наков.

Simeon_Hari

А това е най-малкият член на ГСК – 5-месечния Хари. Бордър колито е първото куче на водача Симеон Коленцов от отряд София и с ентусиазъм изпълнява неговите команди.