112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

XIV Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина

XIV Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина

Плевен
30 май – 1 юни 2024 г.

Demonstration_03Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина, Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ и Военномедицинска академия са организаторите на XIV Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина, която се проведе в Изнесения комплекс за авиационно образование на ВВВУ „Георги Бенковски“. Темата тази година беше „Авиационната, морската и космическа медицина – основен елемент в обучението и фундамент за висок професионализъм на летателния, плавателния и космическия екипаж“, а на откриването й присъстваха зам.-министърът на здравеопазването доц. д-р Петко Стефановски, д.м., членът на парламентарната комисия по здравеопазване Валери Лачовски, д-р Димитър Шандурков.

Тя бе открита от председателя на Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина полк. проф. д-р Любомир Алексиев, д.м. и началника на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ бриг. ген. Юлиян Радойски.

Планинската спасителна служба при БЧК взе участие в демонстрация за транспортиране на пострадал с хеликоптер, която се проведе на HEMS тренажора в Изнесения комплекс за авиационно образование на ВВВУ „Георги Бенковски“, а директорът на ПСС Емил Нешев запозна присъстващите с ролята на HEMS в планинското спасяване.

 

Demonstration_07

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*