112, Централен денонощен пост: 1470; 02 963 2000; pss@redcross.bg

Подарък за планинските спасители

Подарък за планинските спасители

Георги Апостолов, собственик на софтуерна компания, направи ценен подарък на планинските спасители. Той дари на отряда на ПСС в Дупница дрон, който ще им е от изключителна помощ при спасителните акции. Дронът е с няколко резервни батерии, комплекти перки, специална раница за носене в планината.

„Надявам се да не го използвате, а ако все пак влезе в употреба, дано да помага при спасяването на закъсалите, както и на Вас самите. Защото не е тайна колко физическа сила губите само докато откриете загубилите се и какво ви коства това като часове търсене. Не крия, че съм ви много голям фен, както съм убеден, че няма дупничанин, който да не се гордее с вас. Вие сте героите на новото време и ние като общество сме длъжни да помагаме с каквото можем и както можем. Защото всички ви знаем, че сте скромни и тихи хора, които никога не искате нищо, а само давате и то без пари. Дори не знам дали получавате и едно „Благодаря“. А сте спасили живота на стотици хора, и ще продължите да го правите. Вашето не е професия, а призвание и за мен е чест и гордост да бъда сега сред вас. С каквото мога в бъдеще ще помагам отново, а се надявам, че и повече хора ще се обърнат и подадат ръка“, обърна се към доброволците Апостолов.

„Безспорно това е много ценен дар за нас. Ще ни дава възможност максимално бързо да правим оглед при различните ситуации и да реагираме много по-бързо при оказването на помощ. Още повече, че периметърът, който покриваме е много голям и това ще ни пести часове в издирването на туристи и физически сили. Ще обучим няколко колеги от отряда, за да можем да реагираме винаги при сигнал. Благодаря още веднъж от името на всички колеги от Планинска спасителна служба, както и от името на туристите, които за съжаление, колкото и да не ни се иска, ще спасяваме и в бъдеще“, каза началникът на отряда Кирил Чолаков.

Строителният предприемач Иван Кьосев от Баланово пък осигури голям таблет за дрона, с който картината в реално време да бъде по-чиста и по-лесно да се управлява при акциите.

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*